Schoolzoeker

Vind hier onze scholen

Vacatures

Projectbegeleider scholenbouw/infrastructuur

Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best het overzicht op de website van de VDAB.


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

Nieuws van Scholengroep Brussel

Nieuws

Tuesday, October 10, 2017

Quasi alle leerkrachten en 85% van de leerlingen

Gevolgen staking openbaar vervoer op 10 oktober waren gering

De staking van het openbaar vervoer heeft wel gevolgen gehad, maar het absenteïsme bleef relatief beperkt. De leerkrachten waren overal zo goed als voltallig en uit een rondvraag bij onze 62 instellingen blijkt dat de opkomst voor de leerlingen gemiddeld schommelde rond de 85%.
Thursday, October 5, 2017

Vanhengel en Gatz maken mee lawaai

Saved by the Bell actie op Internationale Dag van de Leerkracht

Iedereen is soms opgelucht als ’s avonds de bel klinkt maar wereldwijd horen 260 miljoen kinderen die schoolbel zelden of nooit. Met Saved by the Bell willen we op de Internationale Dag van de Leerkracht niet alleen de eigen leerkrachten in de schijnwerpers zetten, maar ook alle leerkrachten in de wereld die vaak in moeilijke omstandigheden het beste van zichzelf geven. Om het internationale karakter kracht bij te zetten, werd met 2 scholen in Italië een videoverbinding gemaakt: basisschool Fundacill (eveneens een Unesco-school) in Loreto Aprutino en de basisschool van Castel Frentano. Leerkrachten samen met leerlingen hebben op die manier deze actie over de landsgrenzen heen met elkaar kunnen delen.
Wednesday, September 6, 2017

De Boekenbende aan Huis

GO! BS Balder in promofilmpje

De Boekenbende aan huis is een "voorlees-op-maat-project" van de Brusselse bibliotheken waarbij een voorlezer 5 of 10 weken boeken en verhalen gaat brengen thuis bij de kinderen. Voor het promofilmpje deed men beroep op juf Carine van GO! Basisschool Balder van scholengroep Brussel.

Thursday, August 17, 2017

"Internet, daar begint de pret!"

Leerlingen open en ongezouten over seks in hun leven

Met deze opener begint het artikel van De Standard-journaliste Sarah Van Kersschaever in haar reeks The Summer of Love - 50 jaar later. Zij gaat op onderzoek naar hoe jongeren omgaan en wat hun meningen zijn over seks. Leerlingen van GO! Atheneum Brussel spraken er heel open over en deelden lief en leed op dat vlak.
Tuesday, March 21, 2017

Fotografieprijs Johan Van Steen

Cursist omgekomen bij de aanslag in metrostation Maalbeek

Johan was cursist bij het volwassenonderwijs CVO COOVI van de scholengroep, toen hij op 22 maart 2016 na de aanslag in Zaventem door zijn echtgenote ongerust werd opgebeld. Toen het even later in metrostation Maalbeek gebeurde, bleef haar tweede oproep onbeantwoord. Enkele dagen later kwam dan na de twijfel de harde realiteit. Tot ieders verbazing lichtte Johans gehavende gsm toch nog op maar toonde enkel het statische beeld van de screensaver met het uur waarop de wereld stilstond: 9/11. Of hoe groot toeval kan zijn...

Ter nagedachtenis aan de aanslagen en specifiek aan Johan richt scholengroep Brussel een fotografiewedstrijd in die zijn naam draagt en die open staat voor studenten fotografie aan een instelling in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met als thema’s: vrede, liefde en verdraagzaamheid. Meer informatie vindt u vanaf 1 april op de speciale pagina Fotografieprijs.

RSS
First 567891011121314 Last

Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap | © Scholengroep Brussel 2015 v1506