Schoolzoeker

Vind hier onze scholen

Vacatures

Projectbegeleider scholenbouw/infrastructuur

Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best het overzicht op de website van de VDAB.


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

Nieuws van Scholengroep Brussel

Nieuws

Monday, May 17, 2021
Wednesday, May 12, 2021

Christophe De Turck, zorgcoördinator GO! basisschool De Telescoop, verkozen tot Beste Boekenmeester 2021

Met deze titel krijgt meester Christophe de welverdiende waardering voor zijn dagelijkse gedreven inzet om kinderen het plezier van lezen te leren ontdekken. Samen met directeur Rob Huijghe en de collega leerkrachten heeft Christophe het leesbeleid uitgewerkt en uitgerold vanuit de LIST methodiek die diep ingeworteld is in de pedagogische aanpak van de school. Het uitgangspunt is dat leesplezier dé manier is om de mondelinge en schriftelijke taalvaardigheden van kinderen te versterken. Er wordt vertrokken vanuit boeken om de wereld in de klas binnen te brengen en daar nadien zoveel mogelijk leergebieden aan te koppelen. Leesplezier staat altijd voorop. Ook de ouders worden actief betrokken bij het leesbeleid. De school heeft een eigen bib met een ruim en wisselend boekenaanbod dat er kwam dankzij het netwerken van Christophe met de bib van Laken, de bib in de buurt van zijn woonplaats en met het Onderwijs Centrum Brussel (OCB).
Friday, February 12, 2021

Aanbod en inschrijvingsprocedure secundair onderwijs

Op zoek naar een nieuwe school? Ontdek hier het aanbod van de 17 secundaire scholen van onze scholengroep.

Meer weten over hoe en wanneer inschrijven in een Nederlandstalige secundaire school in Brussel? Je vindt alle informatie via dit filmpje.

Thursday, November 12, 2020

GO! Scholengroep Brussel bundelt vier jaar kritische gesprekken met leerlingen in publicatie ‘In Dialoog’


Op 8 oktober kondigde GO! Scholengroep Brussel de publicatie aan van het boek ‘In Dialoog’ van de auteurs Montasser AlDe’emeh, arabist, islamoloog en jihadisme-onderzoeker en Werner de Saeger, expert religieus recht. Met dit boek versterkt en verdiept het GO! Brussel zijn diversiteitsbeleid in het kader van het Project Positieve Grensverleggende Interactie (PPGI!). Hiermee wil de scholengroep directies en schoolteams beter leren omgaan met conflicten en discussies die kunnen ontstaan uit de grote diversiteit aan achtergronden in de klas. De scholengroep zet hiervoor versterkt in op kritisch leren denken om de weerbaarheid van zijn leerlingen én onderwijzend personeel te vergroten.
 

Tuesday, September 22, 2020

Nieuw gebouw voor GO! Basisschool De Iris

Op dinsdag 15 september vond de inhuldiging van de nieuwbouw van GO! Basisschool De Iris in Ukkel plaats in aanwezigheid van minister Sven Gatz, Raymonda Verdyck,  afgevaardigd bestuurder van het GO!, en Julien Meganck, voorzitter van de Raad van  Bestuur van Scholengroep Brussel.

Het architectenbureau B-ild koos voor een uniek architecturaal concept waarbij het bestaande schoolgebouw behouden bleef en de nieuwbouw er als een tafel overheen geplaatst werd. De basisschool ligt samen met het atheneum op hetzelfde domein dat op 15 september ook officieel werd ingehuldigd als 'Campus Kalevoet'.

 
RSS
12345678910 Last

Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap | © Scholengroep Brussel 2015 v1506