SCHOLENGROEP BRUSSEL omvat 31 kinderdagverblijven, 39 basisscholen, 17 scholen SO, 5 academies van het Deeltijds Kunstonderwijs, 1 Centrum Volwassenen-onderwijs, 1 CLB en 1 centrale keuken op 84 domeinen met meer dan 4.000 personeelsleden en ruim 27.000 leerlingen/cursisten.

Vacatures

Projectbegeleider scholenbouw/infrastructuur

Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best het overzicht op de website van de VDAB.


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

banner

Scholengroep Brussel in actie !

Wednesday, September 19, 2018

Kleine Geuzen eerste basisschool met Fablab

Een heuse Belgische primeur !

GO! basisschool De Kleine Geuzen te Jette is de eerste basisschool in België met een eigen Fablab. Dit project kwam tot stand dankzij de intensieve samenwerking met de VUB. De financiering gebeurde door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest via Innoviris in het kader van de projectoproep voor wetenschapsensibilisering Science Mundi! Door leerlingen al op jonge leeftijd te laten experimenteren zijn ze meer vertrouwd met wetenschap en techniek. De school wil met het project vooral focussen op het aanbieden van aantrekkelijk STEAM-onderwijs. Ook minister Guy Vanhengel kwam en zag dat het goed was. (zie ook de reportage van Karrewiet

Monday, September 3, 2018

Ministers Crevits en Vanhengel bezoeken gloednieuwe Unesco-campus

1250 leerlingen na complete makeover in gerenoveerde gebouwen

Vanaf dag één van het nieuwe schooljaar 2018-19 neemt Scholengroep Brussel de gloednieuwe Unesco-campus in Koekelberg in gebruik. Zo’n 1250 leerlingen en 150 personeelsleden kunnen er voortaan aan de slag in een prachtig nieuw complex dat als een feniks is herrezen uit het volledig gestripte oude gebouw. Dit is het tweede grootste bouwproject van Scholen voor Morgen in Vlaanderen en Brussel! Ministers Crevits en Vanhengel en gedelegeerd bestuurder van het GO!, Raymonda Verdyck, kwamen alvast een kijkje nemen, vergezeld van enkele topambtenaren van het Departement Onderwijs en AG Real Estate die het dbfm-project financierden..

Saturday, April 28, 2018

Gezamenlijke opendeurdag COOVI

Eerste opendeurdag CVO COOVI, COOVI en CLW Castor een succes!

Op 29 april hielden in Anderlecht SO COOVI,  CVO COOVI, CLW Castor en Internaat COOVI voor het eerst een gezamenlijke opendeurdag. Een geslaagde, eerste keer die ondanks het mindere weer toch voor een goede opkomst en heel wat nieuwe inschrijvingen zorgde!

Meer info

Friday, April 27, 2018

Jacky Goris neemt feestelijk afscheid

Ere-algemeen directeur wordt informeel ambassadeur Brussel

In de aula Q van de VUB namen meer dan 400 genodigden afscheid van Jacky Goris. Hij was met zijn 19 jaar de langst 'zetelende' algemeen directeur. Op eigen verzoek was het een afscheidsconcert met muzikale omlijsting door Brussels Synfonietta, jazz-zangeres Helena Fontyn en het koor van Kunsthumaniora Brussel dat samen met alle aanwezigen "De Gedachten zijn Vrij" zongen.

Ministers Vanhengel en Smet hadden nog een verrassing in petto: Jacky Goris kreeg een bronzen Zinneke en werd als informeel ambassadeur opgenomen waar hij vertoeft tussen andere bekende namen als Eddy Merckx, Salvatore Adamo, Paul Van Himst, Pierre Wynants, Vincent Kompany, Toots Thielemans, Henri Vandenberghe en Jacky Ickx.

Wednesday, April 25, 2018

Eerste editie fotowedstrijd Johan Van Steen

Prijsuitreiking en vernissage tentoonstelling in Bozar

Op 25 april werd de eerste Fotografieprijs Johan Van Steen uitgereikt. De jury die bestond uit Tim Dirven, Tamara Berghmans, Viviane Smekens, Luckas Vander Taelen en Kristin Verellen beoordeelden de manier waarop het thema werd gebracht, de creativiteit en de fotografische eigenschappen van de ingezonden foto’s. We ontvingen inzendingen van Atheneum Anderlecht, Academie beeldende kunsten Anderlecht, Luca School of Arts Narafi, Luca School of Arts Sint-Lukas, Rhok Academie, Cvo Coovi, Haute Ecole Libre de Bruxelles, Ecole de photographie Agnès Varda, Acedémie Royale des Beaux-Arts de Bruxelles.

Benoit Desmet won de 1ste prijs, 2de prijs ging naar Simon De Schepper en de 3de prijs was voor Thomas Van Den Bergh. De integrale selectie van de jury wordt samen met foto’s van Johan Van Steen tentoongesteld in Bozar, De expositie loopt nog tot 3 juni. Het publiek krijgt de gelegenheid te stemmen op de foto die later dan de publieksprijs zal krijgen.

12345678910 Last
Internationlization GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

 

 

Scholengroep Brussel in de pers

OUDER-SCHOOL
SAMENWERKING

Warm, welkom en wederkerig inspiratieboek voor kleuterscholen voor een goede, wederkerige ouder-schoolsamenwerking! Meer.

Diversiteit


‘In Dialoog’ is een co-editie van Politeia en VUBPRESS en is verkrijgbaar via deze link.

 

 


Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap | © Scholengroep Brussel 2015 v1506