SCHOLENGROEP BRUSSEL omvat 31 kinderdagverblijven, 39 basisscholen, 17 scholen SO, 5 academies van het Deeltijds Kunstonderwijs, 1 school voor buitengewoon onderwijs, 1 Centrum Volwassenen-onderwijs, 1 CLB en 1 centrale keuken op 84 domeinen met zo'n 4.500 personeelsleden en ruim 27.000 leerlingen/cursisten.

Schoolzoeker

Vind hier onze scholen

Vacatures

GO! Adjunct-directeur
Administratief medewerker Financiën

Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best het overzicht op de website van de VDAB.


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

banner

Scholengroep Brussel in actie !

Saturday, January 7, 2017

Oekraïense TV bezoekt BS Carolus Magnus

Reportage over inclusief onderwijs

Onze scholengroep krijgt regelmatig bezoek van TV-112, zowat de CNN van Oekraïne, omdat er in het land grote veranderingen op til zijn, o.a. op het vlak van onderwijs. Het is in die optiek dat men een reportage kwam maken rond inclusief onderwijs.    
Sunday, December 18, 2016

KTA Zavelberg krijgt VET Mobility Charter

Buitenlandse stages voortaan stukken eenvoudiger

KTA Zavelberg kreeg het VET Mobility Charter van minister Hilde Crevits. Op ‘Erasmus gaan’ mag dan ingeburgerd zijn in het hoger onderwijs, ook leerlingen uit technische- of beroepsrichtingen uit het secundair mogen op een buitenlandse stage. Met deze erkenning krijgt de school toegang tot een sterk vereenvoudigde aanvraagprocedure.
Wednesday, December 14, 2016

Klustor: met bakfiets klussen bij kansarmen

Nieuw project van CLW Castor met steun van Koninigin Paola-stichting

Klustor, nieuw project van CLW Castor, ging onlangs van start. Leerlingen gaan met de milieuvriendelijke bakfiets klusjes doen bij kansarme gezinnen. Het doel is om maatschappelijk kwetsbare jongeren weerbaarder maken via kleine succes-ervaringen en hen tegelijk ook duidelijk maken dat zelfs met beperkte middelen een eigen zaak opstarten mogelijk is.

Friday, December 9, 2016

'Purple talent' op internaat in COOVI

Jong talent van RSCAnderlecht op internaat bij Scholengroep Brussel

Proximus en RSCA maakten onlangs een promofilmpje van hun jong talent. Het zogenaamde 'purple talent' werd erin geportretteerd, vooral dan hun leven op internaat op een boogscheut van de oefenvelden. Zij leven daar tussen de anderen die er op internaat zitten maar krijgen wel een apart regime, eigen aan hun topsportstatuut. Ook de voeding is specifiek en aangepast. Een samenwerking tussen de diëtiste van RSCA en onze eigen diëtiste van Agape. (Klik op de afbeelding voor het filmpje).
Thursday, December 8, 2016

Agape leverde 20% meer maaltijden in 2016

Centrale keuken van Scholengroep Brussel haalt nieuw record

In 2004 besloot de scholengroep om warme maaltijden niet langer per school te bereiden, maar op een centrale plaats. Daarop werd in een KMO-zone Agape opgericht, de centrale keuken van Scholengroep Brussel die sindsdien een sterke groei, mede omdat gestaag niet enkel binnen, maar ook buiten de eigen scholengroep aan scholen en kinderdagverblijven maaltijden werden bedeeld. Tegenover het jaar ervoor was 2016 goed voor een stijging van bijna 20% van het aantal geleverde maaltijden.
First 78910111213141516 Last
Internationlization GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
Scholengroep Brussel in de pers

OUDER-SCHOOL
SAMENWERKING

Warm, welkom en wederkerig inspiratieboek voor kleuterscholen voor een goede, wederkerige ouder-schoolsamenwerking! Meer.

Diversiteit


‘In Dialoog’ is een co-editie van Politeia en VUBPRESS en is verkrijgbaar via deze link.

 

 


Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap | © Scholengroep Brussel 2015 v1506