SCHOLENGROEP BRUSSEL omvat 31 kinderdagverblijven, 38 basisscholen, 17 scholen SO, 5 DKO, 2 Centra Volwassenen-onderwijs, 1 CLB en 1 centrale keuken op 74 domeinen met zo'n 3.300 personeelsleden en ruim 27.000 leerlingen/cursisten.

Schoolzoeker

Vind hier onze scholen

Vacatures

Administratief medewerker Scholengroep Brussel
Directeur GO! Muziekacademie Anderlecht

Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best het overzicht op de website van de VDAB.


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

banner

Scholengroep Brussel in actie !

dinsdag 22 september 2020

Nieuw gebouw voor GO! Basisschool De Iris

Op dinsdag 15 september vond de inhuldiging van de nieuwbouw van GO! Basisschool De Iris in Ukkel plaats in aanwezigheid van minister Sven Gatz, Raymonda Verdyck,  afgevaardigd bestuurder van het GO!, en Julien Meganck, voorzitter van de Raad van  Bestuur van Scholengroep Brussel.

Het architectenbureau B-ild koos voor een uniek architecturaal concept waarbij het bestaande schoolgebouw behouden bleef en de nieuwbouw er als een tafel overheen geplaatst werd. De basisschool ligt samen met het atheneum op hetzelfde domein dat op 15 september ook officieel werd ingehuldigd als 'Campus Kalevoet'.

 
dinsdag 26 mei 2020

Virtuele opendeurdagen

Om leerlingen van het 6de leerjaar basisonderwijs en hun ouders voldoende te informeren en te ondersteunen bij hun schoolkeuze, organiseren GO! COOVI Secundair Onderwijs en GO! Kunsthumaniora Brussel een virtuele opendeurdag. Hiervoor breidden ze hun website uit met toepassingen voor een virtueel bezoek aan het schoolgebouw, filmpjes en getuigenissen van de verschillende opleidingen en chatrooms. Ze doen dat elk op hun eigen creatieve manier.

Voor GO! Kunsthumaniora Brussel geeft directeur, Serge Algoet,  in een  filmpje op de website www.kunsthumaniorabrussel.be uitgebreid informatie over het ruime aanbod van opleidingen in podiumkunsten en de toelatingsproeven. David De Decker, beheerder van het internaat De Muze van de kunsthumaniora, vertelt in een filmpje over de visie en opvoedkundige aanpak van het internaat. Op zondag 24 mei konden geïnteresseerden online vragen stellen aan de leerkrachten. De school blijft digitaal open.


GO! COOVI Secundair Onderwijs organiseert op 3 juni een 360° virtuele rondleiding. Met een teasing filmpje op de website http://coovi.be/secundair-onderwijs kondigt de school de online opendeurdag aan. Op 3 juni krijgt de bezoeker toegang via een link op de website en/of Facebook pagina van de school en komt eerst op de chatroom van het onthaal. Daar wordt hij doorverwezen naar de chatrooms van de verschillende opleidingen. De vakleerkrachten, leerlingbegeleiding en directie zijn op 3 juni in de school aanwezig om vanuit verschillende lokalen de vragen in de chatrooms te beantwoorden. 


donderdag 23 april 2020

‘Stay-in-touch’ initiatieven helpen om terugkeer naar kinderdagverblijf vlotter te laten verlopen

Om genoeg in contact te blijven met ouders en kinderen die sinds de lockdown niet naar de kinderopvang komen, nemen de kind begeleiders van onze 31 kinderdagverblijven dagelijks talloze creatieve initiatieven. Een telefoontje met de ouders om te vragen hoe het met hen en met hun kindje gaat, tips op Facebook voor knutsel- en spel activiteiten, video posts met liedjes en voorlees verhaaltjes, instructiefilmpjes over handen wassen of babymassage, uitdagingen om samen met mama of papa een tekening te maken. Met al deze initiatieven wil de scholengroep, zodra de maatregelen het toelaten, de terugkeer van de kinderen naar het kinderdagverblijf zo vlot mogelijk laten verlopen.

 
maandag 30 maart 2020

Leerlingen GO! Kunsthumaniora Brussel maken corona-liedLeerlingen van Kunsthumaniora Brussel maakten een 'coole' corona-rap.
Of hoe een crisis de creativiteit kan aanwakkeren...
Bekijk de videoclip en geniet! https://www.youtube.com/watch?v=bFqV-cGsPrU&feature=youtu.be
vrijdag 20 maart 2020

Bedankt!!!

…aan alle leerkrachten en directeurs die in deze moeilijke en zeer uitzonderlijke tijd dagelijks hun uiterste best doen om leerlingen te ondersteunen, te inspireren en te prikkelen via online leerplatformen en sociale media. Ook een welverdiend applaus voor onze begeleiders en leidinggevenden in de kinderdagverblijven en al onze MDV medewerkers. Hun inzet en engagement is van onschatbare waarde en getuigen van burgerzin, één van de kernwaarden van het GO!

Een greep uit het inspirerende en creatieve aanbod: 

Leerkrachten van GO! Basisschool Nellie Melba in Anderlecht startten een atelier om samen met de leerlingen in de opvang op school mondmaskers te maken.


De leerlingen van het zesde leerjaar van GO! Basisschool T'Overbeek uit Ganshoren volgen het nieuws over het coronavirus op de voet. Ze vertellen erover in een aantal artikels op de website van Bruzzket.

Meer info op: https://www.bruzzket.be/coronavirus/basisschool-toverbeek-over-het-coronavirus-2020-03-16


De leerkrachten lichamelijke opvoeding van GO! Technisch Atheneum Jette lanceerden de ‘LO challenges’. Nu we allemaal thuis moeten blijven, is het belangrijk om voldoende te blijven bewegen. De oefeningen kunnen allemaal met huis-, tuin- en keukenmateriaal uitgevoerd worden op een kleine oppervlakte. Een paar voorbeelden: in 30 seconden pompen waarbij je zoveel mogelijk afwisselend één hand op een blad houdt, jongleren met kousen, zo veel en zo snel mogelijk over een lijn trippelen.

Dagelijks posten de leerkrachten een ‘LO challenge’ op de instagrampagina en de facebookpagina van de school. Ze doen een oefening voor en dagen dan de leerlingen uit om het beter te doen. De leerlingen kunnen hun filmpje doorsturen op de instagrampagina van de school of ze posten het zelf op sociale media met #lochallenge.

 
12345678910 Last
Internationlization GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

OUDER-SCHOOL
SAMENWERKING

Warm, welkom en wederkerig inspiratieboek voor kleuterscholen voor een goede, wederkerige ouder-schoolsamenwerking! Meer.

Brochure SO

De brochure met het volledige aanbod secundair onderwijs vindt u hier

Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap | © Scholengroep Brussel 2015 v1506