Vacatures


Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best het overzicht op de website van de VDAB.


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

Stadsklassen Scholengroep Brussel

Stadsklassen in wereldstad Brussel

Vroeger waren er voor stadskinderen de bos- en zeeklassen. Nu zijn er ook Stadsklassen. En dat dit nodig is, bewijzen de vele misverstanden over grootsteden. Zo ook over Brussel. Met als hoogtepunt de angst van bepaalde landelijke scholen om nog uitstappen naar de hoofdstad te organiseren wegens te gevaarlijk. Een wereldstad als Brussel heeft echter zoveel te bieden als leeromgeving. Brussel leren kennen, is de wereld leren kennen! Daarom zorgt GO!4 Brussels er voor dat jongeren Brussel op een heel andere manier leren kennen.
In een stad als Brussel worden jongeren ondergedompeld in een wereld van multiculturele diversiteit terwijl het hen tevens appelleert aan sociaal engagement. Als hoofdstad van België én van Europa biedt Brussel meer dan eender welke andere stad de opportuniteit om te werken rond de thema’s burgerzin en democratie. Door zijn kosmopolitisch karakter komen leerlingen er in contact met meertaligheid en andere culturen. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan musea en ontelbare andere mogelijkheden om kunst- en cultuurbeleving tot een hoger niveau te brengen.

Sinds 2009 biedt GO!4 Brussels driedaagse of vijfdaagse programma's aan om onze hoofdstad te exploreren. Leerlingen kunnen overnachten in ons internaat De Tuinen te Ganshoren dat ideaal en centraal ligt, met een tuin tussen Atomium en basiliek. De doelgroepen zijn de 2de en 3de graad basisonderwijs en de 1ste graad SO.

Elk programma wordt opgesteld in overleg met de betrokken school, en o.a. een uitwisseling met een Brusselse school zit altijd in het aanbod. Wij zorgen voor de reservatie van de activiteiten, de nodige vervoerbewijzen binnen Brussel en al de administratieve rompslomp. Stappen moet je nog wel zelf doen :-)

Internationlization GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap | © Scholengroep Brussel 2015 v1506