Schoolzoeker

Vind hier onze scholen

Vacatures

Administratief medewerker Scholengroep Brussel
Directeur GO! Muziekacademie Anderlecht

Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best het overzicht op de website van de VDAB.


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

Nieuws van Scholengroep Brussel

Nieuws

Hubert 'Witse' Damen als poëzietipper

"Kies voor volgend jaar als thema 'de toekomst', want die is aan jullie!"

Jaren geleden figureerden leerlingen van Lyceum Martha Somers in een aflevering van Witse. Toen groeide het idee om hoofdacteur Hubert Damen uit te nodigen in de poëzieweek. Ondertussen zitten de figuranten van toen in de 3de graad en kregen hun gedichten meer vorm en diepgang.

Thema van de gedichtendag 2016 was herinnering. Voor de enen was het de herinnering aan een eerste verliefdheid. Voor anderen kaderde het thema in de herinneringseducatie van de geschiedenisles of ging het om levensherinneringen die weer naar boven komen. De leerlingen stuurden hun gedicht naar Hubert Damen. Op donderdag 27 januari 2016 tipte de acteur zijn favoriete gedichten en coachte hij de leerlingen bij de afwerking en de voordracht. In het slotmoment las hij ook zelf gekozen gedichten voor.

“De kennismaking met het Lyceum was voor mij ook een heel leerrijke ontmoeting. Het was vooral een zeer positief geluid in een momenteel toch wel eenduidig negatief ingestelde wereld.(…) En dan de studenten!!!! Ondanks alles blijven doorgaan, ondanks alles blijven geloven in de wereld, in zichzelf. Daarom een suggestie: kies als thema voor gedichtendag na herinneringen, volgend jaar voor de toekomst. Want de toekomst is aan jullie."

Internationlization GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap | © Scholengroep Brussel 2015 v1506