SCHOLENGROEP BRUSSEL omvat 31 kinderdagverblijven, 39 basisscholen, 17 scholen SO, 5 academies van het Deeltijds Kunstonderwijs, 1 school voor buitengewoon onderwijs, 1 Centrum Volwassenen-onderwijs, 1 CLB en 1 centrale keuken op 84 domeinen met zo'n 4.500 personeelsleden en ruim 27.000 leerlingen/cursisten.

Schoolzoeker

Vind hier onze scholen

Vacatures

Directeur GO! Muziekacademie Anderlecht

Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best het overzicht op de website van de VDAB.


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

banner

Scholengroep Brussel in actie !

Thursday, October 12, 2017

BS De Kleine Geuzen wint eTwinning Award

Gisteren mocht onze basisschool De Kleine Geuzen de eTWwinning Belgica Award in ontvangst nemen voor het project dat als doel heeft bruggen te bouwen tussen basis en middelbare scholen over de taal- en leeftijdsgrenzen heen. Leerkracht 6de leerjaar, Benjamin Plas, is de trekker van het project. Leerlingen uit onze Vlaamse school en een Franstalige secundaire school in Brussel communiceren, werken online samen en oefenen zo de tweede landstaal. Klik hier voor meer info over het project.

Tuesday, October 10, 2017

Crevits en Vandeurzen lanceren gids in GO! basisschool Etterbeek

Voorstelling nieuwe richtlijnen voor gezonde schoolmaaltijden

Jongeren eten te weinig groenten, te veel vet- en suikerrijke snacks en drinken te veel gezoete dranken. Scholen kunnen op dat vlak het goede voorbeeld geven. Om scholen te helpen om evenwichtige maaltijden samen te stellen, lanceerden ministers Crevits en Vandeurzen een gids met duidelijke richtlijnen over gezonde schoolmaaltijden.

Tuesday, October 10, 2017

Quasi alle leerkrachten en 85% van de leerlingen

Gevolgen staking openbaar vervoer op 10 oktober waren gering

De staking van het openbaar vervoer heeft wel gevolgen gehad, maar het absenteïsme bleef relatief beperkt. De leerkrachten waren overal zo goed als voltallig en uit een rondvraag bij onze 62 instellingen blijkt dat de opkomst voor de leerlingen gemiddeld schommelde rond de 85%.
Thursday, October 5, 2017

Vanhengel en Gatz maken mee lawaai

Saved by the Bell actie op Internationale Dag van de Leerkracht

Iedereen is soms opgelucht als ’s avonds de bel klinkt maar wereldwijd horen 260 miljoen kinderen die schoolbel zelden of nooit. Met Saved by the Bell willen we op de Internationale Dag van de Leerkracht niet alleen de eigen leerkrachten in de schijnwerpers zetten, maar ook alle leerkrachten in de wereld die vaak in moeilijke omstandigheden het beste van zichzelf geven. Om het internationale karakter kracht bij te zetten, werd met 2 scholen in Italië een videoverbinding gemaakt: basisschool Fundacill (eveneens een Unesco-school) in Loreto Aprutino en de basisschool van Castel Frentano. Leerkrachten samen met leerlingen hebben op die manier deze actie over de landsgrenzen heen met elkaar kunnen delen.
Wednesday, September 6, 2017

De Boekenbende aan Huis

GO! BS Balder in promofilmpje

De Boekenbende aan huis is een "voorlees-op-maat-project" van de Brusselse bibliotheken waarbij een voorlezer 5 of 10 weken boeken en verhalen gaat brengen thuis bij de kinderen. Voor het promofilmpje deed men beroep op juf Carine van GO! Basisschool Balder van scholengroep Brussel.

First 45678910111213 Last
Internationlization GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
Scholengroep Brussel in de pers

OUDER-SCHOOL
SAMENWERKING

Warm, welkom en wederkerig inspiratieboek voor kleuterscholen voor een goede, wederkerige ouder-schoolsamenwerking! Meer.

Diversiteit


‘In Dialoog’ is een co-editie van Politeia en VUBPRESS en is verkrijgbaar via deze link.

 

 


Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap | © Scholengroep Brussel 2015 v1506