SCHOLENGROEP BRUSSEL omvat 31 kinderdagverblijven, 39 basisscholen, 17 scholen SO, 5 academies van het Deeltijds Kunstonderwijs, 1 school voor buitengewoon onderwijs, 1 Centrum Volwassenen-onderwijs, 1 CLB en 1 centrale keuken op 84 domeinen met zo'n 4.500 personeelsleden en ruim 27.000 leerlingen/cursisten.

Schoolzoeker

Vind hier onze scholen

Vacatures

Directeur GO! Muziekacademie Anderlecht

Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best het overzicht op de website van de VDAB.


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

banner

Scholengroep Brussel in actie !

Thursday, September 27, 2018

Comenius-campus officieel geopend

Gloednieuwe gebouwen, heel nieuwe pedagogische aanpak

Op 27 september werd de prachtige nieuwe campus Comenius officieel geopend. Het project dat gefinancierd werd door de Vlaamse Gemeen-schapscommissie, is in vele opzichten uniek. Niet alleen architecturaal of omdat er voor het eerst in decennia een nieuwe secundaire school is gebouwd, maar voornamelijk ook omdat Scholengroep Brussel er meteen ook een totaal nieuw pedagogisch concept neerzet zat zeer sterk leerling-, toekomst en doelgericht werkt met leerplandoelen. Verder zijn de kenmerken: zelfstandigheid, flexibiliteit en stimulerend en motiverend.

Wednesday, September 26, 2018

Bijna 100 JFK's beginnen eraan met volle moed

Nieuwe leerkrachten wegwijs gemaakt

Naar jaarlijkse traditie werden op woensdag 26 september zo'n 100-tal JFK's in het Atheneum Brussel verwelkomd door onze AD, Jurgen Wayenberg. JFK's zijn de nieuwe Jonge Frisse Krachten. Het zijn dus leerkrachten die voor het eerst een opdracht kregen binnen onze scholengroep. Beide coördinerend directeurs, Pascal Onderdonk en Erwin De Mulder gaven meer tekst en uitleg, evenals Dries Vandermeersch, directeur van het CLB.

Thursday, September 20, 2018

Unesco campus officieel geopend

Volledig vernieuwd complex voor meer dan 1250 leerlingen

Op 20 september werd de nieuwe Unesco campus officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Raymonda Verdyck, AB van het GO!, Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck, Julien Meganck, voorzitter van de Raad van Bestuur, Jurgen Wayenberg, AD en zijn voorganger Jacky Goris en Guray Turkistan en Pieter Buggenhout, resp. directeurs van de basisschool en het atheneum. Dit alles mooi opgeluisterd met zwoele songs en muziek van 'eigen bodem', van de Kunsthumaniora. De vernieuwde campus herrees vanuit het gestripte geraamte van weleer. Er huizen nu om en bij de 1.250 leerlingen!

Wednesday, September 19, 2018

Kleine Geuzen eerste basisschool met Fablab

Een heuse Belgische primeur !

GO! basisschool De Kleine Geuzen te Jette is de eerste basisschool in België met een eigen Fablab. Dit project kwam tot stand dankzij de intensieve samenwerking met de VUB. De financiering gebeurde door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest via Innoviris in het kader van de projectoproep voor wetenschapsensibilisering Science Mundi! Door leerlingen al op jonge leeftijd te laten experimenteren zijn ze meer vertrouwd met wetenschap en techniek. De school wil met het project vooral focussen op het aanbieden van aantrekkelijk STEAM-onderwijs. Ook minister Guy Vanhengel kwam en zag dat het goed was. (zie ook de reportage van Karrewiet

Monday, September 3, 2018

Ministers Crevits en Vanhengel bezoeken gloednieuwe Unesco-campus

1250 leerlingen na complete makeover in gerenoveerde gebouwen

Vanaf dag één van het nieuwe schooljaar 2018-19 neemt Scholengroep Brussel de gloednieuwe Unesco-campus in Koekelberg in gebruik. Zo’n 1250 leerlingen en 150 personeelsleden kunnen er voortaan aan de slag in een prachtig nieuw complex dat als een feniks is herrezen uit het volledig gestripte oude gebouw. Dit is het tweede grootste bouwproject van Scholen voor Morgen in Vlaanderen en Brussel! Ministers Crevits en Vanhengel en gedelegeerd bestuurder van het GO!, Raymonda Verdyck, kwamen alvast een kijkje nemen, vergezeld van enkele topambtenaren van het Departement Onderwijs en AG Real Estate die het dbfm-project financierden..

12345678910 Last
Internationlization GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
Scholengroep Brussel in de pers

OUDER-SCHOOL
SAMENWERKING

Warm, welkom en wederkerig inspiratieboek voor kleuterscholen voor een goede, wederkerige ouder-schoolsamenwerking! Meer.

Diversiteit


‘In Dialoog’ is een co-editie van Politeia en VUBPRESS en is verkrijgbaar via deze link.

 

 


Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap | © Scholengroep Brussel 2015 v1506