NIEUW PEDAGOGISCH PROJECT!

Nieuwe basis- en secundaire school in Koekelberg ! Meer.

SCHOLENGROEP BRUSSEL

omvat 36 kinderdagverblijven, 38 basisscholen, 17 scholen SO, 5 DKO, 2 Centra Volwassenen-onderwijs, 1 CLB en 1 centrale keuken op 78 domeinen met zo'n 3.100 personeelsleden en ±23.500 leerlingen/cursisten.

Schoolzoeker

Vind hier onze scholen

Vacatures


Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best het overzicht op de website van de VDAB.


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

banner

Scholengroep Brussel in actie !

zaterdag 19 september 2015

Pascal Smet sluit themaweek Ath. Brussel af

Mobiliteit en vervoering

Leerlingen van GO! Atheneum Brussel werkten de week van 14 september zowat in alle vakken rond het thema mobiliteit. De themaweek viel niet toevallig samen met de Week van de Vervoering in Brussel. Minister Smet sloot de week af met een open debat.
donderdag 3 september 2015

Leerlingen COOVI delen gratis ontbijtkoeken uit

Vreemdelingen krijgen vanaf maandag gratis COOVI-ontbijtkoeken

De rij wachten aan de Dienst Vreemdelingenzaken vinden leerlingen van Hotelschool COOVI verschrikkelijk. Het nieuwe schooljaar is amper begonnen en de dagelijkse TV-beelden zijn voortdurend onderwerp van gesprek tijdens de lessen. Praten is één, maar actie ondernemen is belangrijker, zo vonden ze. Daarom zullen er op initiatief van de leerlingen van Hotelschool COOVI vanaf volgende week ontbijtkoeken uitgedeeld worden aan de wachtende vluchtelingen en in het bijzonder aan de kinderen. Volgens de leerlingen zijn zij immers de grootste slachtoffers van het schrijnende vluchtelingenverhaal. Bovendien hopen de leerlingen in dialoog te kunnen gaan met zowel ouders als kinderen. De afdeling Bakkerij zal alvast een tandje bijsteken.
woensdag 2 september 2015

Speelplaats wordt speelpark bij BS H. Concience

De tuin die vele kinderen moeten missen

speelplaats wordt speelpark bij GO! Basisschool Hendrik Conscience te SchaarbeekOp de eerste schooldag je mogen uitleven op een nieuwe speelplaats. Een droom die in vervulling gaat voor de leerlingen van GO! basisschool Hendrik Conscience in Schaarbeek. De school transformeerde haar speelplaats met financiële steun van de VGC naar een volledig vernieuwd groen speelpark. Ouders en leerlingen stonden op 1 september perplex. TV-Brussel maakte er een reportage over.
dinsdag 1 september 2015

Vlaams minister-president Bourgeois bezoekt KA Anderlecht

In een open dialoog polsen naar noden en behoeften van jongeren

Vlaams minister-president Bourgeois op bezoek en in dialoog met leerlingen van Scholengroep BrusselOp 1 september startte het nieuw schooljaar en op 4 september komt de Vlaamse regering voor de eerste keer terug bijeen na het zomerreces. Met het oog op wat jongeren zoal belangrijk vinden en wat volgens hen de minister-president moet ter harte nemen, ging Bourgeois in dialoog met leerlingen van Scholengroep Brussel. Enkele opmerkelijke zaken: jongeren willen nog meer burgerzin en politiek inzicht, de politiek interesseert hen weinig omdat politici ook weinig in hen geïnteresseerd is, meer praktische en direct bruikbare kennis (huren, lenen, werk vinden,...) en meer overheidssteun voor vrije initiatieven van jongeren die dankzij de nieuwe sociale media heel wat in gang kunnen zetten.
dinsdag 1 september 2015

Minister Vanhengel opent nieuwe BS De Iris

Vanaf dit schooljaar nieuwe GO! basisschool te Ukkel

opening GO! basisschool De Iris te UkkelOp 1 september knipte minister Guy Vanhengel het lintje door en opende daarmee samen met algemeen directeur Jacky Goris en directeur Griet De Becker officieel de nieuwe basisschool De Iris te Ukkel. Het is ondertussen een jaarlijkse traditie dat de scholengroep elk jaar minstens één basisschooltje opricht en zo probeert mee te helpen aan het capaciteitstekort in het onderwijs. De Iris telt een instapklasje, een eerste kleuterklas, een 2e en 3e kleuterklas en een 1e leerjaar. Bij de start waren er 58 inschrijvingen. Op termijn wil de De Iris jaar op jaar organisch groeien naar 3 à 4 kleuterklassen en een volledig aanbod lager onderwijs met als totaal beoogd aantal leerlingen 240.
First 14151617181920212223
Internationlization GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Brochure SO

De brochure met het volledige aanbod secundair onderwijs vindt u hier

Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap | © Scholengroep Brussel 2015 v1506