GLOEDNIEUW PEDAGOGISCH PROJECT!

Nieuwe basis- en secundaire school in Koekelberg ! Meer.

SCHOLENGROEP BRUSSEL

omvat 36 kinderdagverblijven, 38 basisscholen, 17 scholen SO, 5 DKO, 2 Centra Volwassenen-onderwijs, 1 CLB en 1 centrale keuken op 78 domeinen met zo'n 3.100 personeelsleden en ±23.500 leerlingen/cursisten.

Schoolzoeker

Vind hier onze scholen

Vacatures


Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best het overzicht op de website van de VDAB.


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

banner

Scholengroep Brussel in actie !

dinsdag 1 september 2015

Vlaams minister-president Bourgeois bezoekt KA Anderlecht

In een open dialoog polsen naar noden en behoeften van jongeren

Vlaams minister-president Bourgeois op bezoek en in dialoog met leerlingen van Scholengroep BrusselOp 1 september startte het nieuw schooljaar en op 4 september komt de Vlaamse regering voor de eerste keer terug bijeen na het zomerreces. Met het oog op wat jongeren zoal belangrijk vinden en wat volgens hen de minister-president moet ter harte nemen, ging Bourgeois in dialoog met leerlingen van Scholengroep Brussel. Enkele opmerkelijke zaken: jongeren willen nog meer burgerzin en politiek inzicht, de politiek interesseert hen weinig omdat politici ook weinig in hen geïnteresseerd is, meer praktische en direct bruikbare kennis (huren, lenen, werk vinden,...) en meer overheidssteun voor vrije initiatieven van jongeren die dankzij de nieuwe sociale media heel wat in gang kunnen zetten.
dinsdag 1 september 2015

Minister Vanhengel opent nieuwe BS De Iris

Vanaf dit schooljaar nieuwe GO! basisschool te Ukkel

opening GO! basisschool De Iris te UkkelOp 1 september knipte minister Guy Vanhengel het lintje door en opende daarmee samen met algemeen directeur Jacky Goris en directeur Griet De Becker officieel de nieuwe basisschool De Iris te Ukkel. Het is ondertussen een jaarlijkse traditie dat de scholengroep elk jaar minstens één basisschooltje opricht en zo probeert mee te helpen aan het capaciteitstekort in het onderwijs. De Iris telt een instapklasje, een eerste kleuterklas, een 2e en 3e kleuterklas en een 1e leerjaar. Bij de start waren er 58 inschrijvingen. Op termijn wil de De Iris jaar op jaar organisch groeien naar 3 à 4 kleuterklassen en een volledig aanbod lager onderwijs met als totaal beoogd aantal leerlingen 240.
woensdag 1 juli 2015

BS Carolus Magnus danst schooljaar uit

On the move

Leerlingen van Basisschool Carolus Magnus dansten het schooljaar met als jaarthema "On the Move”, op een speelse manier uit. Ook juf Myriam, die met pensioen ging, kreeg een mooi en bij wijlen emotioneel afscheid. TV Brussel maakte er een leuke reportage over.

dinsdag 30 juni 2015

De Klimpaal loopt voor Nepal

Sponsorloop haalt mooie som op

Basisschool De Wimpel heeft met zijn loop tot op vandaag zo'n 1 370,42 euro aan sponsorgeld opgehaald. Geld dat de kinderen bijeen sprokkelden voor Nepal, dat onlangs zwaar getroffen werd door een aardbeving.
dinsdag 30 juni 2015

Zelfgemaakte COOVI-wijn beter dan commerciële

Meerderheid blindproeverij verkiest zelfgemaakte wijn

Afgelopen schooljaar maakten studenten van het CVO COOVI een wijn op basis van montepulciano-druiven uit Abruzzo, Italië. Elke student kreeg 24 kg druiven mee naar huis samen met gist, een gistemmer en een recept. Op de Zomerhappening werd deze eerste zelfgemaakte wijn gepresenteerd en aan het publiek gevraagd te beoordelen. in een blindproeverij vroegen de studenten de bezoekers van de Zomerhappening om hun voorkeur te geven. De COOVI-wijn werd er naast een Montepulciano d’Abruzzo uit het commerciële circuit geschonken. Het resultaat was verrassend: 56% van de proevers verkozen de zelfgemaakt wijn!

First 12131415161718192021
Internationlization GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Brochure SO

De brochure met het volledige aanbod secundair onderwijs vindt u hier

Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap | © Scholengroep Brussel 2015 v1506