Schoolzoeker

Vind hier onze scholen

Vacatures

Directeur BS Kasteel Beiaard Neder-Over-Heembeek

Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best het overzicht op de website van de VDAB.


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

Nieuws van Scholengroep Brussel

Nieuws

woensdag 2 september 2015

Speelplaats wordt speelpark bij BS H. Concience

De tuin die vele kinderen moeten missen

speelplaats wordt speelpark bij GO! Basisschool Hendrik Conscience te SchaarbeekOp de eerste schooldag je mogen uitleven op een nieuwe speelplaats. Een droom die in vervulling gaat voor de leerlingen van GO! basisschool Hendrik Conscience in Schaarbeek. De school transformeerde haar speelplaats met financiële steun van de VGC naar een volledig vernieuwd groen speelpark. Ouders en leerlingen stonden op 1 september perplex. TV-Brussel maakte er een reportage over.
dinsdag 1 september 2015

Vlaams minister-president Bourgeois bezoekt KA Anderlecht

In een open dialoog polsen naar noden en behoeften van jongeren

Vlaams minister-president Bourgeois op bezoek en in dialoog met leerlingen van Scholengroep BrusselOp 1 september startte het nieuw schooljaar en op 4 september komt de Vlaamse regering voor de eerste keer terug bijeen na het zomerreces. Met het oog op wat jongeren zoal belangrijk vinden en wat volgens hen de minister-president moet ter harte nemen, ging Bourgeois in dialoog met leerlingen van Scholengroep Brussel. Enkele opmerkelijke zaken: jongeren willen nog meer burgerzin en politiek inzicht, de politiek interesseert hen weinig omdat politici ook weinig in hen geïnteresseerd is, meer praktische en direct bruikbare kennis (huren, lenen, werk vinden,...) en meer overheidssteun voor vrije initiatieven van jongeren die dankzij de nieuwe sociale media heel wat in gang kunnen zetten.
dinsdag 1 september 2015

Minister Vanhengel opent nieuwe BS De Iris

Vanaf dit schooljaar nieuwe GO! basisschool te Ukkel

opening GO! basisschool De Iris te UkkelOp 1 september knipte minister Guy Vanhengel het lintje door en opende daarmee samen met algemeen directeur Jacky Goris en directeur Griet De Becker officieel de nieuwe basisschool De Iris te Ukkel. Het is ondertussen een jaarlijkse traditie dat de scholengroep elk jaar minstens één basisschooltje opricht en zo probeert mee te helpen aan het capaciteitstekort in het onderwijs. De Iris telt een instapklasje, een eerste kleuterklas, een 2e en 3e kleuterklas en een 1e leerjaar. Bij de start waren er 58 inschrijvingen. Op termijn wil de De Iris jaar op jaar organisch groeien naar 3 à 4 kleuterklassen en een volledig aanbod lager onderwijs met als totaal beoogd aantal leerlingen 240.
woensdag 1 juli 2015

BS Carolus Magnus danst schooljaar uit

On the move

Leerlingen van Basisschool Carolus Magnus dansten het schooljaar met als jaarthema "On the Move”, op een speelse manier uit. Ook juf Myriam, die met pensioen ging, kreeg een mooi en bij wijlen emotioneel afscheid. TV Brussel maakte er een leuke reportage over.

dinsdag 30 juni 2015

De Klimpaal loopt voor Nepal

Sponsorloop haalt mooie som op

Basisschool De Wimpel heeft met zijn loop tot op vandaag zo'n 1 370,42 euro aan sponsorgeld opgehaald. Geld dat de kinderen bijeen sprokkelden voor Nepal, dat onlangs zwaar getroffen werd door een aardbeving.
RSS
First 13141516171819202122
Internationlization GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap | © Scholengroep Brussel 2015 v1506