Schoolzoeker

Vind hier onze scholen

Vacatures

Directeur Hotelschool COOVI Secundair onderwijs

Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best het overzicht op de website van de VDAB.


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

Nieuws van Scholengroep Brussel

Nieuws

maandag 15 juni 2015

Basisschool De Wimpel bespaart 50% op energie

Budget verschuift naar pedagogische initiatieven

Dat het af en toe loont om de stookinstallaties van scholen beter te monitoren, blijkt uit het verhaal van De Wimpel. Al 4 jaar wordt het energieverbruik van de basisschool in Elsene opgevolgd. En met succes! Dankzij nieuwe aanpassingen daalde het gasverbruik er ondertussen maar liefst met 50%!
maandag 15 juni 2015

Radio Romeo 2de laureaat Koningin Paolaprijs

Freinetschool maakt radio

Woensdag 27 mei heeft Hare Majesteit Koningin Paola in de Serres van Laken de diploma’s uitgereikt van de naar haar vernoemde Prijs voor het Onderwijs. Tweede laureaat langs Vlaamse zijde was Sander Van Hoeck van onze Freinetschool De Klimpaal in Sint-Jans-Molenbeek.
woensdag 18 maart 2015

Leerling Lyceum Martha Somers beste debater

Perfect tweetalig en retorisch talent

Anass El Saïd beste debater

Op de Europese jongerenconferentie in het Europees Parlement won Anass El Saïd van het Lyceum Martha Somers de prijs van de beste debater. Ruim 100 jongeren uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel namen aan deel en debatteerden o.a. over jeugdwerkloosheid, de Tobin-taks, genetisch gewijzigde gewassen, de relatie EU-Rusland en de recente ECB-bazooka. EU-parlementsleden Marie Arena, Philippe De Backer en Tom Vandenkendelaere werden geïnterpelleerd over hun visie en hun beleid in het Nederlands en het Frans met simultaanvertaling. Anass profileerde zich als een perfect tweetalige leerling met sterke dossierkennis en retorisch talent.

 

woensdag 18 maart 2015

Leerling Muziekacademie wint Belfius Classics

De Belfius Classics, de prestigieuze wedstrijd voor jonge muzikanten, is dit jaar gewonnen door Mona Verhas. De 17-jarige Mona speelde als violiste iedereen letterlijk onderuit. Voor velen onder de aanwezigen, waaronder professionele muzikanten, lesgevers en juryleden, was het een muzikaal genot van het hoogste niveau. Mona haalde dan ook een uitzonderlijk resultaat van 99 op 100! Niemand in het 50 jarig bestaan van de muziekwedstrijd, haalde ooit deze score. Mona volgt les aan onze Muziekacademie te Anderlecht.
maandag 20 januari 2014

Onderwijs met vleugels

De SO-hervorming mikt op levensechte scholen met ruimte voor stages en praktijkervaringen voor alle leerlingen. Ook die van het huidige ASO. Want ook zij winnen bij deze leer- en ontwikkelingskansen. Op een boogscheut van de luchthaven gelegen lag het voor de hand dat het Lyceum Martha Somers koos voor de luchthaven van Zaventem als geknipte stageplek. Brussels Airport heeft in die hoedanigheid veel voordelen voor de leerlingen. Nassim Boukil uit 6 Wetenschappen-wiskunde checkte in voor een proefvlucht.

Lees hier het volledige artikel
RSS
First 11121314151617181920
Internationlization GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap | © Scholengroep Brussel 2015 v1506