Schoolzoeker

Vind hier onze scholen

Vacatures

Directeur BS Kasteel Beiaard Neder-Over-Heembeek

Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best het overzicht op de website van de VDAB.


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

Nieuws van Scholengroep Brussel

Nieuws

Radio Romeo 2de laureaat Koningin Paolaprijs

Freinetschool maakt radio

Zijn winnende project is “Radio Romeo, radiogolvend vanop de speelplaats de schoolmuur over”. Elke vrijdag gaat Radio Romeo de speelplaats-ether in en zijn er het nieuws, interviews, de blik over de schoolmuur en natuurlijk veel verzoekjes! De radiomakers bereiden het programma voor en kruipen zelf achter de knoppen. Het publiek luistert en danst.

 

Hoe het groeide

 

Het project ontstond vanuit de lessen elektriciteit toen ook geluid aan bod kwam. Zo werd op initiatief van de leerlingen vier jaar geleden met de hele klas een radioproject uitgewerkt waarbij de verschillende aspecten van radio aan bod kwamen zoals presenteren, nieuwsberichten selecteren en inlezen of hitlijsten samenstellen. Toen de radio uitgroeide tot een heuse schoolradio was Radio Romeo geboren.

Het is de bedoeling om in de nabije toekomst het project uit te breiden naar de buurt van de school.

 

Zeer breed ervaringsgericht

 

Met dit project wordt een brede kijk op taal ontwikkeld. Kinderen ontdekken al doende wat ze met taal allemaal kunnen doen. Of het nu gaat om gedichten of nieuwsberichten schrijven, interviews afnemen, verhaaltjes verzinnen of bindteksten voor de liedjes. Maar ook hun algemene kijk op de wereld verbreedt via de nieuwsitems die hen bewuster en meer betrokken maakt bij wat er in de wereld allemaal gebeurt.

 

Verder komen via dit radioproject ook verschillende stijlen, culturen en interesses aan bod. Dat laatste geeft de gelegenheid om zowel technisch ingestelde als meer mondige en taalvaardige kinderen hun ding te laten doen. En omdat de hele radio in eigen handen ligt, moeten zo ook leren omgaan met timing en taakverdelingen. Ook pure creativiteit krijgt een kans via de liedjes die sommige kinderen zelf schrijven.

 

Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs

 

Deze prijs bekroonde dit jaar leerkrachten uit het basisonderwijs die een origineel pedagogisch project bedacht hebben dat kwaliteitsonderwijs nastreeft en blijk geeft van creativiteit en innovatie. De Prijs wordt georganiseerd voor alle netten in de twee gemeenschappen. Zowel voor het Nederlandstalig als het Franstalig onderwijs waren er telkens drie laureaten geselecteerd.

Internationlization GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap