Schoolzoeker

Vind hier onze scholen

Scholengroep Brussel omvat 33 kinderdagverblijven, 36 scholen basis, 17 scholen SO, 5 in DKO, 2 CVO's en 1 centrale keuken op in het totaal 78 domeinen met zo'n 3.000 personeelsleden en ±23.000 leerlingen/cursisten

Vacatures


Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best het overzicht op de website van de VDAB.


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

banner

Scholengroep Brussel in actie !

Pascal Smet sluit themaweek Ath. Brussel af

Mobiliteit en vervoering

Leerlingen van GO! Atheneum Brussel werkten de week van 14 september zowat in alle vakken rond het thema mobiliteit. De themaweek viel niet toevallig samen met de Week van de Vervoering in Brussel. Minister Smet sluit de week af met een open debat en, als het weer het toestaat, buiten in de straat.

Elke maand zet GO! Atheneum Brussel van Scholengroep Brussel een ander maatschappelijk thema op de agenda, die vaak aansluit bij de regionale, nationale of internationale kalender. Tijdens die themaweken wil de school haar leerlingen bewust maken rond het specifieke thema én wil ze dit verbinden met haar eigen pedagogische visie, namelijk haar leerlingen een brede kunst- en cultuurbeleving meegeven binnen de algemene secundaire opleiding.

Zo komen tijdens de lessen artistieke seminaries bijvoorbeeld verschillende architecten aan bod die werken rond het mobiliteitsvraagstuk. Deze pedagogische en integrale aanpak is Ashoka, een internationaal netwerk dat ‘scholen van de toekomst’ wil bundelen, niet ontgaan. Zij namen GO! Atheneum Brussel op in hun lijst, waardoor deze sinds kort als ChangeMakerSchool door het leven mag gaan.

Eregast morgen is Brussels minister van mobiliteit Pascal Smet. Hij sluit deze themaweek af en gaat in dialoog met de leerlingen van de hogere jaren. Ook buurscholen Mabo en Imelda werden uitgenodigd voor dit open debat. Het wordt tevens een symbolische dag. Minister Smet lanceerde namelijk het hele ‘Mautovrije straat idee’. Een idee dat sinds mei 2015 realiteit werd. Decor van het debat vormt dan ook de Moutstraat zelf.
Internationlization GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Brochure SO

De brochure met het volledige aanbod secundair onderwijs vindt u hier