Schoolzoeker

Vind hier onze scholen

Scholengroep Brussel omvat 33 kinderdagverblijven, 36 scholen basis, 17 scholen SO, 5 in DKO, 2 CVO's en 1 centrale keuken op in het totaal 78 domeinen met zo'n 3.000 personeelsleden en ±23.000 leerlingen/cursisten

Vacatures

Directeur Hotelschool COOVI Secundair onderwijs
Directeur BS De Iris Ukkel

Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best de website van het GO!


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

banner

Scholengroep Brussel in actie !

Basisschool Etterbeek wint met schooltuin

Welkom meneer de egel

Nodig eens een egel uit

Dit jaar was de opdracht: “Welkom meneer de egel”. Wie een gezonde moestuin heeft, trekt namelijk gemakkelijk egels aan. En in een bio-tuin voelt dit diertje zich het best. Egels zijn niet alleen schattig, het zijn ook verwoede insecteneters die slakken, rupsen, wormen en kevers verorberen. Dat maakt hem als natuurlijke ongediertebestrijder, een welkome gast in de tuin.

Wedstrijd

Naturen, producent van biologische tuinverzorgende producten, is al meerdere jaren sponsor en organisator van deze wedstrijd. Alle deelnemende scholen krijgen een starterspakket met biologische producten en een educatief pakket. De school die het mooiste welkomstbord voor meneer de egel in de schooltuin had staan, maakte kans op een kweekbak voor in de moestuin. Maar liefst vier scholen vielen dit jaar in de prijzen. Basisschool KA Etterbeek was één van hen.

 

Schooltuin

Verder ondersteunen Landelijke Gilden en Plattelandsklassen vzw al meer dan 15 jaar scholen die starten of doorzetten met een schooltuin. In een schooltuin zijn kinderen even weg van de schoolbanken, met de handen in de aarde en het hoofd in de buitenlucht. Een gezonde manier en perfecte leeromgeving om kinderen iets bij te brengen over de natuur, over tuinieren en over het kweken van groenten. Leerlingen krijgen zo ook de kans om zich op een andere manier uit te drukken dan in punten en kennis. Kortom, een mooi en educatief project dat kinderen uit het basisonderwijs het tuinieren leert waarderen.

Internationlization GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Brochure SO

De brochure met het volledige aanbod secundair onderwijs vindt u hier