NIEUW PEDAGOGISCH PROJECT!

Nieuwe basis- en secundaire school in Koekelberg ! Meer.

SCHOLENGROEP BRUSSEL

omvat 36 kinderdagverblijven, 38 basisscholen, 17 scholen SO, 5 DKO, 2 Centra Volwassenen-onderwijs, 1 CLB en 1 centrale keuken op 78 domeinen met zo'n 3.100 personeelsleden en ±23.500 leerlingen/cursisten.

Schoolzoeker

Vind hier onze scholen

Vacatures

Directeur GO! atheneum E. Hiel - Schaarbeek
Directeur GO! lyceum Martha Somers - Laken
Directeur GO! atheneum Ukkel

Voor alle sollicitaties in de scholen raadpleegt u best het overzicht op de website van de VDAB.


Voor spontane sollicitaties: stuur uw cv vergezeld van een motivatiebrief naar de personeelsdienst

banner

Scholengroep Brussel in actie !

Basisschool De Wimpel bespaart 50% op energie

Budget verschuift naar pedagogische initiatieven

Oude verwarmingsketel, hoge kosten

In basisschool De Wimpel was de combinatie van oude en ontregelde infrastructuur een tijdlang verantwoordelijk voor een te hoge verwarmingsfactuur. Door het plaatsen van een nieuwe stookinstallatie die modulair kan ‘opstoken’, een aparte installatie voor het warm water en de betere plc-sturing,
regeling van de verwarming defect. Daardoor werden de klassen werden permanent verwarmd op 20°C, zelfs tijdens de vakanties en weekends. Bovendien bleef de ketel na het stookseizoen aan om de refter van warm water te voorzien. De oude ketel van 1979 had te kampen met grote stilstandsverliezen. Om deze verliezen te beperken besloot de school om de ketel tijdens de zomervakantie af te zetten. In 2013 installeert de scholengroep een elektrische boiler zodat de oude ketel na het stookseizoen kan worden afgesloten. Deze maatregel leverde meteen een eerste besparing op.

 

5.500 euro winst per jaar

 

Maar het energieverhaal gaat nog verder. In de zomer van 2013 wordt het dak geïsoleerd. Eind 2013 wordt de verwarmingsketel vervangen door een condensatieketel. Een nieuwe regeling tot slot is gepland voor de zomer van 2015. Alle besparingen zorgen voor maar liefst 50% besparing op gas, of meer dan 5500 euro elk jaar. Dat betekent een winst van meer dan € 28 per leerling per jaar. Geld dat de school nu opnieuw kan benutten voor de leerlingen.

Internationlization GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Brochure SO

De brochure met het volledige aanbod secundair onderwijs vindt u hier

Privacy Policy | Disclaimer | Sitemap | © Scholengroep Brussel 2015 v1506